• Dacă vrei să te-anunțe robotul de articole noi.

    Alătură-te altor 12 urmăritori

  • Blogu meu cu păreri:

  • RSS Flux necunoscut

    • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Paste cu pui, roșii și ciuperci à la Dani Sima

Deci dragi tovarăși și concetățeni, azi avem musafiri ;). Am onoarea să vă prezint o rețetă cel puțin gustoasă scoasă din cratița lui Daniel Sima. Vă urez multă poftă:

Am tot vorbit cu Adi să facem o faptă d-asta, în care eu vin falnic și postez amatoricește o rețetă umilă la el.
Eh uite c-a venit și ziua asta. M-am gândit să nu amestec blog-ul meu cu gătitul că o voi da în diverse, o să ajung să postez doar rețete pe el. Deci e mult mai sănătos și gustos așa.
Sper să fiu destul de explicit și pozele să fie corecte ca să puteți să reproduceți 😛

Meniul de azi e paste cu pui, roșii și ciuperci. E porție de 3 persoane, deci să nu credeți că mânânc chiar atâta 🙂

Ingrediente:

  • Piept de pui tocat – 500,600 de grame (sunt caserole de la Transavia , proaspete și cu preț decent)
  • Ulei de măsline
  • Roșii de gătit(adică mari și moi) – cam 1kg (3 persoane, nu uitați)
  • 1 pungă de paste –  500 de grame (in familie folosim produsele Real, pentru că sunt importate și au un preț ok)
  • 1 ardei gras micuț
  • 5 bucăți medii de usturoi (suntem oameni care mânâncă cu foarte mult usturoi)
  • 100 de grame de praz (în cazul nostru, nu aveam ceapă destulă, așa că PRAZLAND FTW)
  • 300 de grame de ciuperci Ghebe (orice fel de ciuperci funcționează, dar să le tăiați felii, dacă de exemplu foloșiți pleurotus)
  • Sos de chili2 linguri mari (eu folosesc chili picant, mai mult pentru culoare, dar și pentru aromă. Se poate înlocui cu boia dulce)
  • Sos de soia (aici în funcție de voi, Soia e un sos catalizator care nu influențează foarte mult gustul,  mai mult modelează. Adi a văzut pe propia piele)
  • Condimente (sare, piper, vegeta în funcție de voi. Eu mânânc aromat, dar aproape deloc sărat)
  • Busuioc, Maioran, Mărar, Pătrunjel – înainte cu 2,3 minute să le iei de pe foc, după gust se pun.

Se pune uleiul la încins, prima e carnea, care după ce prinde culoare primeste și restul ingredientelor, cu condiția primordială roșiile să fie ultimele, adică peste toate.

Se lasă la gătit cam 20,25 de minute, pânâ roșiile produc un sos împreună cu restul. Neapărat acoperit ca să nu scadă sosul de la roșii.

Se adaugă pastele (fierte) peste maglavais, se mai lasă 4,5 minute la prins culoare și gust și sunt gata de mâncat! 😉

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: