• Dacă vrei să te-anunțe robotul de articole noi.

    Alătură-te altor 12 urmăritori

  • Blogu meu cu păreri:

  • RSS Flux necunoscut

    • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Turte de mălai

Aseară mi s-a făcut poftă de un „snack” în care bunică-mea era mare specialistă: turte de mălai. O chestie foarte banal de gătit și chiar savuroasă uneori. Îmi plăceau mult când le mâncam pe-acasă pe la bunici, mai ales într-o seară de vară cu niște roșii, cașcaval de casă și lapte proaspăt pe cerdacul casei vechi.

În principiu toată treaba constă în:

  • juma’ de kil de mălai
  • vreo 300 de grame de iaurt
  • un vârf de cuțit de bicarbonat
  • sare (e nevoie de destul de multă, mălaiu absoarbe destul de multă).

Se amestecă toate de mai sus într-un bol până se omogenizează. Făina și iaurtul se mai completează fiecare dacă e nevoie până pasta are o consistență groasă.

Se-ncinge o tigaie cu niște ulei și se pun mici grămăjoare de pastă. Se prăjesc până se face o crustă neagră pe deasupra. Bine-nțeles se întorc și pe partea cealaltă. Eu am încercat și cu niște unt, dar nu s-a schimbat mult aroma.

Am combinat turtele cu niște telemea, o roșie, niște cremvuști de pui. Am făcut și un fel de senvișuri. Am uns unele turte cu unt și altele cu icre. Ambele combinații au fost bune.

Data viitoare o să încerc să amestec aluatul și cu puțină brânză sau cașcaval ras, eventual și cu usturoi ras. Nu ar avea de ce să nu iasă bun ;).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: